Vitesse lijkt er toch uit te komen, na vrees voor verwijdering uit betaald voetbal

Vitesse lijkt er toch uit te komen, na vrees voor verwijdering uit betaald voetbal

27-03-2023 21:41 Laatste update: 21:44
164

Het lijkt erop dat Vitesse er toch uit gaat komen met het GelreDome. Nu de toekomst van de Arnhemse club serieus in gevaar is, komen de partijen nader tot elkaar.

Maandag kwam naar buiten dat Vitesse serieus moet vrezen voor zijn toekomst. De club heeft al een deadline voor het indienen van het stadion van volgend seizoen gemist. Nu stelt de KNVB een ultimatum: voor 11 april moet er duidelijkheid komen van Vitesse over het stadion. Een hoger beroep leek het laatste redmiddel van Vitesse in de zaak, maar niets blijkt nu minder waar.

De Gelderlander weet namelijk dat club en stadion naar elkaar toe bewegen, nu de druk het hoogst is. "Op dit moment is onze verwachting dat we morgen voortgang kunnen boeken met betrekking tot het opstellen van het contract", zegt een woordvoerder.

Ook stadioneigenaar Michael van de Kuit is positief gestemd. Hij verwacht dat de problemen binnen enkele dagen zijn opgelost. Beide partijen komen er liever samen uit, dan dat ze hun tijd en energie stoppen in het hoger beroep van Vitesse. Als het lukt, worden de Arnhemmers niet uit het betaald voetbal gezet.