Van Hooijdonk en Van der Vaart vernietigend over Oranje: 3-0 is echt gewoon ruk

Van Hooijdonk en Van der Vaart vernietigend over Oranje: "3-0 is echt gewoon ruk"

27-03-2023 23:00
49

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk hebben geen goed woord over voor het optreden van Oranje tegen Gibraltar. De ploeg van Ronald Koeman won in eigen huis met 3-0 van de dwergstaat, maar volgens Van Hooijdonk is dat 'echt gewoon ruk'.

Oranje kwam tegen Gibraltar tot maar liefst vijftig doelpogingen, maar tot enorm veel grote kansen kwam de thuisploeg niet. "Ik vond het een hele matige vertoning, zelfs slecht", zegt Van der Vaart na afloop bij de NOS. "Tegen zo'n tegenstander zo weinig echt goede schoten... Hoeveel goede reddingen heeft die keeper nou moeten maken? Heel weinig, vind ik. Gibraltar staat ook nog eens met tien man. Hier heb je geen beter gevoel van gekregen na Frankrijk."

Van Hooijdonk is het eens met zijn collega. "Als je het hebt over een nare smaak van vrijdag wegspoelen: dat is helemaal niet gebeurd. Sterker nog, ik denk dat het gevoel alleen maar minder is geworden, zowel bij de bondscoach als spelers. Je mag blij zijn dat je bent begonnen tegen Frankrijk en Gibraltar, want als je nu al tegen Ierland of Griekenland zou spelen, dan had je er al slecht voor gestaan. 3-0 is echt gewoon ruk."

Van Hooijdonk is ook teleurgesteld in Wout Weghorst. "Als je Wout Weghorst bent: normaal gesproken telde je al twee goals als hij op die positie tegen zo'n tegenstander speelde. Weghorst heeft zijn best gedaan, maar hij heeft buiten één grote kans alleen maar halve mogelijkheden gehad. Ik verwacht gewoon meer. Daar was Oranje alleen niet toe in staat."

Van der Vaart ziet geen creativiteit in het elftal. "Niemand heeft een opening of kan een pass geven, waarvan je denkt: wauw. Dat was heel opvallend. Ik krijg ook een futloos gevoel als ik naar het elftal kijk. Ze hebben niet echt meer de honger die ze vroeger hadden onder Koeman. Het is misschien wat te vroeg, maar zo ziet het er wel een beetje uit."