'Ik dacht even dat ik mijn been brak, het was een behoorlijke schop, ja'

'Ik dacht even dat ik mijn been brak, het was een behoorlijke schop, ja'

27-03-2023 23:19
15

Mats Wieffer schrok even nadat hij stevig onderuit werd gehaald bij zijn Oranje-debuut, maar de Feyenoorder verzekert dat hij in orde is. Ook blikt een trotse Wieffer terug op zijn eerste wedstrijd voor het Nederlands elftal.

Wieffer speelde tegen Gibraltar zijn eerste Oranje-wedstrijd. De dwergstaat moest verder met tien man, nadat er in de tweede helft een flinke overtreding werd gemaakt op Wieffer. "Ja, het was een behoorlijke schop, maar het gaat nu prima", zegt hij tegen de NOS. "Eerst dacht ik even dat ik mijn been brak, of zo. Het deed namelijk aardig veel pijn, maar uiteindelijk ging het gewoon goed. Het is niet de reden dat ik gewisseld werd, we hadden vooraf al afgesproken dat ik ongeveer zestig minuten zou gaan spelen. Ik voelde het wel een beetje."

"Voor mij persoonlijk was dit natuurlijk heel mooi", gaat Wieffer verder. "Ik heb er wel van genoten ja, zeker. Het was een leuke week voor mij, om met deze jongens te spelen. (...) Ik speelde niet tegen Frankrijk, maar alsnog genoot ik ervan dat ik erbij was. Het is een beetje onwerkelijk. Het resultaat was niet genieten, maar om alles mee te maken was wel heel mooi voor mij. Het is heel snel gegaan met mij, natuurlijk smaakt dit naar meer."

Bij zijn Oranje-debuut besefte Wieffer hoe speciaal zijn prestatie was. Enkele maanden geleden was hij nog bankzitter bij Feyenoord. "Toen ik het veld op kwam vandaag, dacht ik wel: dit is bizar. Als je drie maanden geleden had gezegd dat ik nu zou debuteren in Oranje, dan was je helemaal gek. Maar het is gebeurd en ik ben er trots op. Ik denk dat dit het mooiste moment was uit mijn loopbaan tot nu toe."