Van Dijk baalt na povere overwinning op Gibraltar: 'Je moet er veel meer maken'

Van Dijk baalt na povere overwinning op Gibraltar: 'Je moet er veel meer maken'

27-03-2023 23:21 Laatste update: 23:39
9

Virgil van Dijk is niet tevreden met de schamele overwinning op Gibraltar. Oranje maakte maandagavond in De Kuip slechts drie doelpunten tegen de nummer 200 van de FIFA-wereldranglijst, tot frustratie van de aanvoerder.

"Dit had beter gemoeten", aldus Van Dijk direct na afloop voor de camera van de NOS. "We waren slordig aan de bal. Het was een hele lastige avond. Je probeert ze kapot te spelen. Dan moet je wel zuinig zijn en snel van kant wisselen. We maken drie goals, maar je moet er eigenlijk veel meer maken. Dat is iets wat we moeten verbeteren voor de volgende periode."

Al had Oranje een monsterscore neergezet, het was hoe dan ook niet het duel om revanche te nemen voor de afstraffing afgelopen vrijdag tegen Frankrijk (4-0), stelt Van Dijk. "Vandaag was een wedstrijd waarin je het bijna nooit goed kan doen. Je moet met 10-0 winnen, dan heb je het pas goed gedaan. We moesten initiatief nemen, intensiteit laten zien, en er zoveel mogelijk maken. Dat is helaas niet gelukt. Vooral in balbezit moet het stukken beter."

"Je probeert druk te zetten en te strijden", vervolgt Van Dijk. "Dat verwacht iedereen ook van ons, en wij ook. Dat had beter gemoeten. Dat willen we in juni wel laten zien bij de Final Four." De centrale verdediger doelt daarmee op het treffen met Kroatië in de halve finale van de Nations League, op 14 juni. "Het is een interessante week geweest. Dit soort weken horen bij het leven. Iedereen moet ermee dealen."