'Ik kreeg het vertrouwen van Koeman, dan wil je dat terugbetalen. Gewoon balen'

'Ik kreeg het vertrouwen van Koeman, dan wil je dat terugbetalen. Gewoon balen'

27-03-2023 23:59
12

Ook Wout Weghorst heeft een zure nasmaak overgehouden aan de overwinning op Gibraltar. De spits baalt ervan dat hij niet heeft gescoord heeft, terwijl hij ziet dat het op kwalitatief gebied veel beter moet bij Oranje.

Het Nederlands elftal won donderdag met 3-0 van Gibraltar, maar voor veel tevredenheid zorgde dat niet. Weghorst was erop gebrand om te scoren, maar dat lukte niet. "Ik heb de kansen wel gehad, maar het was net niet. Dat is gewoon kut", zegt de spits van Manchester United met een rustige toon tegen ESPN.

Weghorst ziet dat zijn teamgenoten ook kansen hebben gehad. Hij denkt dat Oranje soms geduldiger had moeten zijn, om nog grotere kansen te laten ontstaan. "Dat is natuurlijk ook kwaliteit, daar moet je eerlijk over zijn. Dat moet gewoon omhoog in de eindfase en afronding. Dit zijn wedstrijden waarvan je weet dat je goals kan maken als spits. Ik kreeg het vertrouwen van de trainer en mocht de hele wedstrijd blijven staan. Dan wil je het vertrouwen van de trainer terugbetalen, het is gewoon balen."

Toch probeert Weghorst positief te blijven. "Ik kijk vooral graag naar de dingen die er wel zijn. Je moet je ogen niet sluiten: natuurlijk is het duidelijk dat deze week kwalitatief ondermaats was, het moet absoluut beter. Daar gaan we naar kijken, maar vooral ook naar de kwaliteit die we wel hebben in de groep. Het is taak om naar elkaar toe te groeien en een hechte eenheid te worden."