'Ik ging doodziek naar huis als ik Weghorst, Simons, Gakpo, Berghuis of Malen was'

'Ik ging doodziek naar huis als ik Weghorst, Simons, Gakpo, Berghuis of Malen was'

28-03-2023 07:40
57

Hans Kraay junior heeft met een kritische blik naar het duel tussen Oranje en Gibraltar gekeken. Als de verslaggever Wout Weghorst, Xavi Simons, Georginio Wijnaldum, Cody Gakpo of Donyell Malen was, dan zou hij met een rotgevoel naar huis zijn gegaan.

Oranje won maandagavond met 'maar' 3-0 van Gibraltar, terwijl het spel bij vlagen erg flets oogde. "Ik ben geen aanvaller, maar als ik Weghorst was en niet in deze wedstrijd zou scoren, dan zou ik doodziek naar huis gaan", zegt Kraay in de studio van ESPN. "Als ik Simons, Wijnaldum, Berghuis, Gakpo of Malen was, zou ik ook doodziek naar huis gaan. Je moet doelpunten willen maken, als je de hele wedstrijd in en rond de zestien van een kleuterklas mag spelen."

Nathan Aké en Denzel Dumfries waren belangrijk met goals en assists, maar toch zag Kraay dat het bij de backs ook niet lekker liep. "Aké maakt twee goals en dat is heel knap, maar normaal gesproken moet hij komen. Dan is hij goed, maar nu stond hij al als linksbuiten en moest hij acties uit stand maken. Dumfries stond ook als een soort rechtsbuiten. Daar zijn zij gewoon niet goed in. Maar toch heeft Aké twee keer gescoord en was Dumfries goed voor twee assists. Maar buiten Wieffer waren er weinig spelers die een voldoende haalden."