De Ligt treurt: 'Dankzij hem stappen gezet, het is even slikken geweest'

De Ligt treurt: 'Dankzij hem stappen gezet, het is even slikken geweest'

28-03-2023 08:23
9

Matthijs de Ligt baalt van het vertrek van Julian Nagelsmann bij Bayern München. De Oranje-international had naar eigen zeggen een goede band met de ontslagen oefenmeester.

Nagelsmann kreeg zijn congé vanwege de wisselvallige resultaten. "Ik was verrast", reageert De Ligt in gesprek met NU.nl na de 3-0 zege op Gibraltar. "We staan tweede in de competitie, zitten in de kwartfinales van de beker én in de kwartfinales van de Champions League. We spelen op drie fronten nog voor alles mee. Maar de directeuren beslissen wie er voor de groep staat. Het is een harde beslissing geweest."

Het was op voorspraak van Nagelsmann dat de 23-jarige verdediger afgelopen zomer overkwam van Juventus. "Hij wilde me heel graag hebben en is belangrijk voor mij geweest", vertelt De Ligt, die is uitgegroeid tot een vaste waarde bij Bayern. "Ik heb hem nog een berichtje gestuurd om hem te bedanken. Dat vond ik wel zo netjes. Dankzij hem heb ik goede stappen in mijn ontwikkeling gezet. Het is even slikken geweest."

De Ligt bestrijdt dat er sprake is van tweespalt in de selectie van Bayern. BILD schreef dat een groep met de ex-Ajacied lijnrecht tegenover enkele andere spelers staat, die van Nagelsmann af zouden hebben gewild. "De Duitse pers, dat zegt genoeg", reageert De Ligt.

Nu krijgt de selectie van Der Rekordmeister te maken met Thomas Tuchel. Dat is voor De Ligt geen onbekende: hij sprak al eens met de ex-coach van Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea over een transfer, maar wil niet zeggen wanneer dat was.