Koeman ziet dat voetbal niet goed is: 'We moeten compleet zijn'

Koeman ziet dat voetbal niet goed is: 'We moeten compleet zijn'

28-03-2023 08:39
37

Ronald Koeman ziet dat er veel werk aan de winkel is bij het Nederlands elftal. De bondscoach werd niet geholpen door de nodige afvallers, maar is alsnog niet tevreden na de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar.

"Te weinig, niet goed. Slordig. En moeizaam", vat Koeman het duel met de voetbaldwerg samen. Aan de intentie lag het volgens hem niet. "Alleen de uitvoering was onvoldoende. Het is altijd moeilijk om aan te geven waar dat aan ligt. We weten ook dat we compleet moeten zijn als we wat willen betekenen. En dan moet het niveau wel omhoog, want als ik één aspect eruit haal deze week is dat wel het voetbal. Er zijn heel veel voetbalzaken die niet goed waren."

Volgens Koeman beperkte zich dat niet alleen tot de wedstrijden. "Het was in allerlei opzichten heel moeilijk. We hebben een dreun gehad van Frankrijk en vanavond (maandag, red.) hebben we ook niet ons niveau gehaald. Dat baart wel zorgen", zegt hij bij ESPN. "Wat ik deze week heb gezien, ook op de trainingen, het niveau moet wel omhoog."