Gakpo vraagt om respect: 'Daar moet je geen grappen over maken'

Gakpo vraagt om respect: 'Daar moet je geen grappen over maken'

28-03-2023 09:25 Laatste update: 09:46
29

Cody Gakpo zal de volgende keer extra voorzichtig zijn met wat hij eet bij Oranje. De Liverpool-aanvaller miste de clash met Frankrijk door buikgriep. Tegen Gibraltar viel hij maandag bij het begin van de tweede helft in.

Ondanks de 3-0 zege overheerst nog altijd het chagrijn na de zeperd in Parijs (4-0). "Ik was ziek, dus moest ik op televisie kijken. Dat is niet leuk natuurlijk, als je ziet hoe het daar dan loopt. De knop moest om, want vandaag moesten we nog gewoon winnen", zegt hij op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Of ik nog kipkerrie eet? Ik ga de volgende keer heel voorzichtig zijn", verwijst hij naar de mogelijke boosdoener.

Doordat hij ziek afhaakte zat Gakpo ook nog niet heel uitgebreid met Ronald Koeman om tafel. Wel merkt de voormalig PSV'er de eerste verschillen op met voorganger Louis van Gaal. "Ik werd ziek, dus een lang gesprek was moeilijk. Het verschil? In de omgang was Louis wat strikter. Nu hebben we meer vrijheden. Dat vraagt ook weer meer van ons. Het zijn beiden goede coaches van wie we veel kunnen leren."

Het is duidelijk dat het beter moet bij Oranje, maar Gakpo neemt de 3-0 zege serieus. "Ik zie het niet zo dat we ons tijd tegen zo’n tegenstander verdoen. Je moet ze met respect behandelen en serieus nemen. Ze hebben minder kwaliteit, maar hebben het ons zo moeilijk mogelijk gemaakt. Daar moet je geen grappen over maken."