'Wieffer prima tot tot de aanslag, Simons kon extra waarde niet aantonen'

'Wieffer prima tot tot de aanslag, Simons kon extra waarde niet aantonen'

28-03-2023 09:42
59

Marcel Peeper vreesde even dat de geschiedenis zich zou herhalen toen Mats Wieffer een schop te verwerken kreeg. De Oranje-debutant kon uiteindelijk verder, terwijl Gibraltar met tien man kwam te staan.

Peeper liep precies 33 jaar geleden zelf een dubbele beenbreuk op tijdens zijn debuut in het Nederlands elftal tegen de Sovjet-Unie. Ook voor Wieffer dreigde het even mis te gaan. "Ik dacht dat hij net als ik zijn been brak. Het had zomaar gekund, want die schop op zijn onderbeen was vreselijk", zegt de voormalig buitenspeler in De Telegraaf. "Het zou verschrikkelijk zijn geweest als het voor Wieffer ook zo was afgelopen en hij ook een half jaar had moeten revalideren."

"Tot aan de aanslag op zijn onderbeen deed hij het prima", vervolgt Peeper over de controleur van Feyenoord, die een 6,5 krijgt. "Wieffer verbaast dit seizoen iedereen. Hij kwam van Excelsior, veroverde een plek bij Feyenoord, doet het zo goed dat hij bij Oranje komt en dan speelt hij als een van de weinigen ook echt heel aardig in deze interland. Hij gaf de ballen links en rechts makkelijk mee. Al blijft het makkelijk als je niet onder druk wordt gezet."

Onder meer goudhaantje Xavi Simons kon dit keer minder bekoren. De PSV'er ontvangt een 5. "Wordt hij onze sterspeler bij Oranje? Ik denk wel dat hij het kan worden, maar in deze interland heeft hij zijn extra waarde nog niet kunnen aantonen. Hij is een jongen die een wedstrijd kan beslissen, maar dat kunnen Steven Berghuis en Memphis Depay ook. Alleen gebeurde dat bij alle drie niet."