Feyenoord meerdere weken zonder Geertruida, ook Trauner mogelijk aan de kant

Feyenoord meerdere weken zonder Geertruida, ook Trauner mogelijk aan de kant

28-03-2023 13:05 Laatste update: 13:25
215

Feyenoord moet het enkele weken zonder Lutsharel Geertruida stellen. De verdediger liep een hamstringblessure op tijdens zijn debuut voor Oranje tegen Frankrijk. Ook Gernot Trauner dreigt de stadsderby tegen Sparta van zondag te missen.

Dat maakt de Rotterdamse club dinsdagmiddag bekend. Trauner liep tijdens de interlandperiode een knieblessure op, nadat hij een tik op het gewricht had gekregen. Hij keerde eerder terug naar Rotterdam en kwam niet meer in actie voor Oostenrijk in het duel met Estland van maandag. De mandekker vormt een twijfelgeval voor het bezoek aan Het Kasteel.

Geertruida moet sowieso verstek laten gaan tegen Sparta. De veelzijdige verdediger staat enkele weken aan de kant, nadat hij in de slotfase uitviel in Parijs. Daardoor mist hij ook de duels met Ajax (KNVB Beker), RKC Waalwijk, AS Roma (Europa League) en SC Cambuur. Marcus Pedersen is zijn logische vervanger op rechtsback.

Centraal achterin zal Arne Slot meer hoofdbrekens hebben. De linksbenige Jacob Rasmussen zou op de plek van Trauner kunnen spelen, net als Neraysho Kasanwirjo. Laatstgenoemde kwam in de winter over van FC Groningen.