Droomaffiche tegen Messi voor Utrechtse amateur: 'Ga hem geen doodschop geven'

Droomaffiche tegen Messi voor Utrechtse amateur: 'Ga hem geen doodschop geven'

28-03-2023 14:55 Laatste update: 15:11
31

Shanon Carmelia speelt dinsdagnacht met Curaçao tegen Argentinië, waar Lionel Messi van de partij is. De amateurvoetballer van Hercules was in shock van blijdschap toen hij werd opgeroepen voor de oefeninterland tegen de regerend wereldkampioen.

Carmelia speelt in de Derde Divisie met het Utrechtse Hercules en is de enige amateurvoetballer in de selectie van Curaçao. Als hij oog in oog met Messi staat, zal hij de wereldster met respect behandelen. "Een doodschop ga ik hem niet geven, hoor. Dat wordt me weleens gevraagd, na die verloren wedstrijd van Oranje in Qatar. Maar dit is wel Messi, dat kan je niet maken", vertelt Carmelia aan de NOS. Overigens is het nog wel de vraag of de verdediger in de basis staat.

De 34-jarige Carmelia werd opgeroepen door bondscoach Remko Bicentini, die uit het Nederlandse Wijchen komt. De hoofdtrainer is hoopvol over de wedstrijd tegen Argentinië. "Wij zijn geen ploeg die komt en de bus parkeert. Van de tien keer dat je Argentinië treft, verlies je negen keer. Maar ik wil geloven in die ene overwinning", verkondigt de oefenmeester van het Caribische land.