'Ten Hag stelde voor om me te verhuren, maar ik wilde slagen bij Ajax'

'Ten Hag stelde voor om me te verhuren, maar ik wilde slagen bij Ajax'

28-03-2023 17:10
59

Kenneth Taylor heeft geen slecht woord te vertellen over Erik ten Hag, de man die hem liet debuteren bij Ajax. Een doorbraak zat er onder de Tukker aanvankelijk niet in, toch is Taylor zijn oud-trainer dankbaar. Dat vertelt hij in een interview met magazine Helden.

Taylor zegt een uitstekende band te hebben met Ten Hag. "Ik kon altijd bij hem terecht als ik met iets zat en heb veel van hem geleerd. Maar voor mij was het ook lastig onder Ten Hag", vertelt hij.

"Het eerste jaar dat ik bij de selectie kwam, had ik weinig verwachtingen. Het was al fantastisch dat ik erbij zat. Het seizoen erop viel ik af en toe in, maar ik wilde heel graag meer spelen. Dat merkte de trainer aan mij. Hij stelde voor om mij te verhuren, zodat ik meer speelminuten kon maken. Dat wilde ik niet, ik wilde slagen bij Ajax. Aan het einde van vorig seizoen kreeg ik een ik paar keer een basisplaats."

Hoewel Taylors doorbraak pas daarna volgde, heeft hij geen slecht woord voor Ten Hag. "Ook als ik op de bank zat en naar zijn besprekingen luisterde, leerde ik veel. We hadden een heel goed team, ik was nog jong en als ik er nu op terugkijk, is het helemaal niet raar dat ik niet de voorkeur kreeg. Maar toen ik in die situatie zat, was het lastig. Ik heb nou eenmaal heel weinig geduld, ook in het normale leven."