Heitinga houdt nog altijd vertrouwen in titel Ajax: 'Zullen de hoop nooit opgeven'

Heitinga houdt nog altijd vertrouwen in titel Ajax: 'Zullen de hoop nooit opgeven'

28-03-2023 18:15
175

John Heitinga gelooft nog altijd dat Ajax kampioen kan worden. De 39-jarige trainer, die in januari het stokje overnam van de ontslagen Alfred Schreuder, weigert ondanks de zes punten achterstand op koploper Feyenoord de hoop op te geven.

Terwijl een groot deel van de Ajax-spelers is uitgewaaid wegens interlandverplichtingen, blikt Heitinga terug op zijn eerste maanden als Ajax-trainer. "Het is een groep die je op dat moment nog niet goed kent", aldus de oud-verdediger bij Ajax TV. "Sommige spelers ken je heel goed, maar in die groep heb je te maken met irritatie en frustratie. Er waren zeven wedstrijden op rij niet gewonnen. Ik heb toen direct tegen iedereen, ook de spelers, gezegd dat het we het gezamenlijk moeten doen."

Wedden

Meer odds

"We moesten vertrouwen terugkrijgen in de groep", vervolgt Heitinga. "Ik ging daarvoor terug naar hoe ik zelf als speler was. Ik heb best wel wat trainers gehad. Ik probeer daarvan alle informatie te verzamelen en dan probeer je zo snel mogelijk in de relatie te komen met de speler." De voormalig Oranje-international geeft aan vooral inspiratie te hebben geput uit Co Adriaanse en Louis van Gaal.

Sinds dat Heitinga hoofdverantwoordelijke is bij Ajax, zijn de resultaten beter, maar het gat met Feyenoord bedraagt na de nederlaag van 19 maart (2-3) wel zes punten. De trainer blijft desondanks vertrouwen houden in de titel. "We zitten nu in een fase waarin we weer opnieuw moeten beginnen. We hebben nog een pittig programma, maar we zullen de hoop nooit opgeven.''