Overtuigde Arnesen zwaar onder de indruk van Slot: 'Wist dat hij het in zich had'

Overtuigde Arnesen zwaar onder de indruk van Slot: 'Wist dat hij het in zich had'

28-03-2023 18:38
63

Frank Arnesen kijkt met veel bewondering naar de prestaties die Arne Slot dit seizoen neerzet met Feyenoord. De voormalig technisch directeur van de Rotterdammers maakte zich hard voor de komst van de trainer, die eind maart nog meestrijdt op drie fronten.

Arnesen werd begin 2020 technisch directeur bij Feyenoord. "In het voorjaar van 2020 had ik een gesprek met Mino Raiola over een speler. Hij vroeg of ik bij het zoeken naar een mogelijke opvolger van Dick Advocaat, die had aangegeven in 2021 te willen stoppen Feyenoord, weleens had gedacht aan Arne Slot", aldus de 66-jarige Deen in een interview met Helden Magazine

Wedden

Meer odds

"Vanaf dat moment ben ik Arne gaan volgen en me in hem gaan verdiepen. Ik ging kijken hoe hij zich opstelde in interviews, analyseerde hoe hij zijn elftallen liet voetballen, zodat ik me een beeld van hem als trainer kon vormen", vervolgt Arnesen, die de rest van de club eind 2020 overtuigde hem aan te stellen als de nieuwe trainer. 

Arnesen vertrok uiteindelijk na een zeer succesvol debuutseizoen van Slot bij Feyenoord, dat de prestaties van vorig seizoen deze jaargang overtreft. "Ik wist dat hij het in zich had, anders had ik hem niet gehaald. Je moet bij Feyenoord natuurlijk wel goede resultaten halen. Die kwamen al snel, het was een logisch gevolg van zijn filosofie en werkwijze. Ik heb grote bewondering hoe hij het uiteindelijk op zijn eigen manier heeft gedaan."