VI: Obispo vanwege blessure mogelijk rest van het seizoen aan de kant bij PSV

VI: Obispo vanwege blessure mogelijk rest van het seizoen aan de kant bij PSV

28-03-2023 19:08 Laatste update: 22:56
82

Het is op dit moment zeer de vraag of Armando Obispo dit seizoen nog minuten gaat maken voor PSV. Dat meldt Voetbal International. De centrale verdediger heeft last van knieproblemen, die hem in het ergste scenario twee maanden buitenspel zetten. De 24-jarige Obispo viel voor de interlandperiode uit tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. 

Obispo kwam tegen Vitesse na 67 minuten in het veld voor Jarrad Branthwaite, die ook geblesseerd naar de kant moest. Eerstgenoemde haalde het laatste fluitsignaal niet. Het lijkt er nu op dat de linkspoot voorlopig niet meer in actie zal komen, al volgt later deze week nog een medische check. 

De centrale verdediger was tijdens de eerste seizoenshelft nog basisspeler onder trainer Ruud van Nistelrooij, maar verdween langzaam wat meer uit beeld. Branthwaite vormde samen met André Ramalho de afgelopen weken het hart van de Eindhovense defensie. 

Obispo heeft bij PSV nog een contract tot medio 2025, maar een vertrek in de zomer lijkt een optie op het moment dat het hem niet lukt om zijn basisplaats te heroveren. Volgens het Eindhovens Dagblad geniet de oud-speler van Vitesse onder meer belangstelling vanuit de Premier League, La Liga en Serie A.