'Feyenoord kan negentig procent van transferrechten Gimenez in handen krijgen'

'Feyenoord kan negentig procent van transferrechten Gimenez in handen krijgen'

28-03-2023 20:32 Laatste update: 23:42
56

Feyenoord heeft de mogelijkheid om negentig procent van de transferrechten van Santiago Gimenez in handen te krijgen. Dat meldt Martijn Krabbendam, die de Rotterdamse club volgt voor Voetbal International

Begin deze maand maakte ESPN Mexico bekend dat Feyenoord vijftig procent van de transferrechten op Gimenez zou bezitten, waar het vier miljoen euro voor zou hebben betaald. Onjuist, volgens Dennis te Kloese. "Dat bedrag ligt lager", aldus de algemeen directeur onlangs in gesprek met de Volkskrant. 

VI weet inmiddels hoe de vork precies in de steel zit. "Feyenoord heeft momenteel zeventig procent van de transferrechten op Gimenez. Ze kunnen er nog twintig procent bijkopen, dus dan hebben ze uiteindelijk negentig procent. Dus als je een heel goed bod hebt, dan houd je dat geld in ieder geval wel in je eigen organisatie. Maar een goede spits vinden is natuurlijk ook elke keer weer lastig."

De 21-jarige Gimenez, die na 24 competitiewedstrijden op acht doelpunten staat, werd deze maand al in verband gebracht met het Benfica van trainer Roger Schmidt. Later gaf hij op een persconferentie met het Mexicaanse nationale elftal aan zich momenteel helemaal op zijn plek te voelen bij Feyenoord.