Grote groep Vitesse-supporters onderbreekt vergadering clubleiding: 'Klaar mee'

Grote groep Vitesse-supporters onderbreekt vergadering clubleiding: 'Klaar mee'

28-03-2023 20:49
93

Ongeveer honderd Vitesse-supporters hebben dinsdagavond een vergadering van de clubleiding onderbroken, die gehouden werd op het trainingscomplex op Nationaal Sportcentrum Papendal. De grote groep maakte daar hun onvrede omtrent de stadionkwestie kenbaar. 

'Klaar mee', zo klinkt het commentaar van supportersgroep Vak 112 bij een Instagram-foto van een spandoek dat kortstondig bij het Vitesse-complex hing. De Gelderlander was ter plekke, en zag op daarop de tekst 'Nedstede maffia' staan. Dat bedrijf is eigenaar van stadion GelreDome, waarvan momenteel nog steeds onduidelijk is of het ook volgend seizoen nog de thuishaven van de Arnhemmers is. 

De KNVB wil voor 11 april duidelijkheid van Vitesse, dat het kwijtraken van de voetballicentie riskeert. De verwachting is echter niet dat dat uiteindelijk zal gebeuren. De kans is aannemelijk dat er een dezer dagen een nieuwe huurdeal tot stand komt, zo maakte de regionale krant eerder al bekend. 

De actie van de Vitesse-aanhang verliep volgens De Gelderlander 'rustig'. Na een woordenwisseling met de clubleiding verlieten de meeste supporters het trainingscomplex weer. Een aantal fans mocht naar binnen, om verder te praten over de situatie van de club.