De coach heeft een goede basis gelegd, zijn manier van spelen zit er al beetje in'

De coach heeft een goede basis gelegd, zijn manier van spelen zit er al beetje in'

28-03-2023 23:18
9

Kevin De Bruyne is blij dat België de oefenwedstrijd tegen Duitsland heeft weten te winnen. Beide ploegen oefenden dinsdag tegen elkaar.

De Bruyne was met twee goals en één assist de uitblinker in Keulen. "Het was een leuke wedstrijd vol met inzet", reageerde KDB voor de camera van VTM. "Het eerste halfuur was heel goed. Daarna was het iets moeilijker. We moesten nog een beetje zoeken wanneer we kort of lang moeten spelen."

Na de 1-3 van De Bruyne werd het toch nog spannend, maar dat vond de aanvoerder niet erg. "Het is goed dat we nog moesten nog afzien. De ploeg heeft laten zien dat ze ook dat kunnen. Natuurlijk moeten we het zolang mogelijk proberen vol te houden, maar de combinaties waren er. Vandaag waren er veel positieve dingen."

De eerste twee wedstrijden van de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco vielen in de smaak. "Het is leuk om zo te voetballen. Voor iedereen. Het was niet alleen goed offensief, maar ook defensief. We probeerden goed druk te zetten. De coach heeft een goede basis gelegd. Zijn manier van spelen zit er al een beetje in."