Feyenoord krijgt voorrang: 'Kan je wel tegen Frankrijk spelen, dat is wereldtop'

Feyenoord krijgt voorrang: 'Kan je wel tegen Frankrijk spelen, dat is wereldtop'

29-03-2023 06:46
62

Mats Wieffer stelt dat hij tijdens de interlandperiode rekening heeft gehouden met Feyenoord. De middenvelder debuteerde tegen Gibraltar (3-0) in het Nederlands elftal, maar liet bewust het treffen met Frankrijk (4-0) aan zich voorbijgaan.

Daags na de gewonnen Klassieker tegen Ajax meldde Wieffer zich in Zeist. "Ik had wel last van mijn achillespees. Ik heb dat aangegeven bij de bondscoach", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "In mijn hoofd had ik toch: Feyenoord is wel het belangrijkste. Dan kun je wel tegen Frankrijk gaan spelen, maar dat is de wereldtop. Als je dan niet honderd procent bent, schiet het ook niet op."

Wieffer heeft naar eigen zeggen 'vooral genoten' van zijn eerste week bij Oranje. Wel baalt hij van de absentie van Frenkie de Jong. "Een speler die ook op mijn positie speelt, wel een ander type, maar daar kun je veel van leren. Maar goed, die was er nu niet bij. Een extra motivatie om er nog een keer bij te zitten."

Zerrouki
Feyenoord deed er afgelopen winter alles aan om FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki in te lijven. "Uiteindelijk is het voor mij misschien wel fijn geweest dat Ramiz niet is gekomen", aldus Wieffer, die sinds het nieuwe kalenderjaar basisspeler is in Rotterdam-Zuid. "Als hij wél was gekomen, had ik het ook niet erg gevonden, hoor. Al had hij misschien wel in de basis gestaan omdat er veel geld zou zijn betaald. Je moet dan maar zorgen dat je beter bent."