'Litteken' voor Taylor: 'Ik zou de telefoon een paar dagen op slot gooien'

'Litteken' voor Taylor: 'Ik zou de telefoon een paar dagen op slot gooien'

29-03-2023 07:30
114

Jan van Halst en Foppe de Haan stellen dat Kenneth Taylor een knauw heeft gekregen van de voorbije interlandperiode. De Ajax-middenvelder maakte geen goede beurt tegen Frankrijk (4-0) en werd na 33 minuten gewisseld.

In de daaropvolgende interland tegen Gibraltar (3-0) kreeg Taylor geen speeltijd van bondscoach Ronald Koeman. "Die jongen komt nu met een litteken terug bij zijn club", zegt Van Halst tegen het Algemeen Dagblad. "Bij Ajax zal die zorg de komende weken dan ook echt aanwezig moeten zijn om die jongen hier zo snel mogelijk van op te laten krabbelen. Ja. Het blijft topsport."

"Die interland is wel een opdonder", voegt De Haan eraan toe. De voormalig trainer noemt het een 'psychologisch proces waarbij lotgenoten kunnen helpen' voor Taylor. "Daarin is het belangrijkst dat je Taylor niet laat zwemmen. Dat is de taak van de hele club", zegt hij. "Het gaat om veiligheid en waardering. Die voelt Taylor even niet. Dan kun en durf je even iets minder. Het is ook een heel andere wereld nu, hè. Willem van Hanegem trok zich vroeger nergens iets van aan. Nu komt, door sociale media ook, zoveel op je af. Dus als ik Taylor was, zou ik de telefoon ook een paar dagen op slot gooien."