Koeman-uitspraken over Brobbey bereiken Denemarken: 'Mensen daar schrokken'

Koeman-uitspraken over Brobbey bereiken Denemarken: 'Mensen daar schrokken'

29-03-2023 08:48
128

Kenneth Perez vertelt dat er in Denemarken met open mond gekeken is naar de uitspraken van Ronald Koeman over Brian Brobbey. De Oranje-bondscoach stelde aan het begin van de interlandperiode dat de Ajax-aanvaller werd opgeroepen omdat 'er niet veel keus is'.

"De selectie van Brobbey geeft wel een beetje aan dat we niet heel veel mogelijkheden hebben", zei Koeman, verwijzend naar de geringe speeltijd van de spits bij Ajax. Bij Voetbalpraat op ESPN haalt Perez de uitspraak van de bondscoach aan. "Koeman had ongeveer gezegd: Ik heb Brobbey maar geselecteerd, want ik heb eigenlijk niemand anders. Ik merkte in Denemarken het verschil tussen hoe direct Nederlanders en hoe direct Denen kunnen zijn."

Perez was recent een week in zijn vaderland. "Mensen daar schrokken echt: Wauw, hij zegt gewoon dat hij er niets van kan. Dat kun je toch niet zeggen over een speler?", aldus Perez, die de Oranje-keuzeheer begrijpt. "Koeman zegt gewoon hoe het zit. Hij moet een wisselspeler selecteren, omdat de spoeling zo dun is." Perez woont en werkt zelf al geruime tijd in Nederland. "Daarom paste ik misschien niet in Denemarken, ik ben heel Nederlands geworden", lacht hij.