Ajax krijgt waarschuwing: 'Tikje van Feyenoord, Ajax roept altijd motivatie op'

Ajax krijgt waarschuwing: 'Tikje van Feyenoord, Ajax roept altijd motivatie op'

29-03-2023 09:19
125

Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers waarschuwt Ajax voor de onderlinge confrontatie van aanstaande zondag. De linksback verloor in dienst van de Deventer club nog nooit van de Amsterdammers en stelt dat spelen tegen Ajax iets extra's losmaakt in de spelersgroep.

Kuipers speelde als speler van Go Ahead drie keer tegen Ajax: twee keer speelde hij gelijk in de Johan Cruijiff Arena, in De Adelaarshorst won hij. "Ik zou het geen geheim willen noemen, maar denk dat er vooral wat geluk bij komt kijken", laat hij optekenen door De Telegraaf. Kuipers denkt dat Go Ahead zondag 'de wedstrijd van het jaar' speelt. "Normaal gesproken is de derby tegen PEC Zwolle hier de wedstrijd van het jaar, maar nu PEC in de Keuken Kampioen Divisie speelt, is dit hem wel, denk ik."

De vleugelverdediger werd opgeleid door Ajax en weet hoe tegenstanders over de Amsterdamse club denken. "In de jeugd van Ajax zei ik weleens: Jezus, daar gaan ze weer op hun brommer. Ajax roept kennelijk altijd extra motivatie op. Iedereen wilde van ons winnen en was van top tot teen geladen."

Kuipers ziet aanstaande zondag opnieuw kans voor Go Ahead om Ajax pijn te doen. "Ajax heeft onder John Heitinga een goede reeks gehad, maar ik denk dat Feyenoord wel een tikje heeft uitgedeeld. Ik ben heel benieuwd hoe het met hun vorm en vooral vertrouwen is, want we weten dat het in principe een supergoede ploeg is, waartegen wij op ons allerbest moeten zijn."