Onbegrip over Emmen-keuze: 'Komen momenten dat Groningen belt'

Onbegrip over Emmen-keuze: 'Komen momenten dat Groningen belt'

29-03-2023 13:53
47

Jan van Dijk vindt het onbegrijpelijk dat Dick Lukkien het seizoen mag afmaken bij FC Emmen. De Drentse club is in een felle degradatiestrijd verwikkeld met FC Groningen, waar de 51-jarige coach vanaf volgend seizoen aan het roer staat.

Van Dijk voorziet heisa, aangezien nummer zestien Emmen slechts vier punten meer heeft dan nummer zeventien Groningen. "Zijn concentratie kan niet volledig bij Emmen liggen", zegt Mister FC Groningen in het Algemeen Dagblad. "Er zullen momenten komen dat hij gebeld wordt door Groningen en moet beslissen over bepaalde zaken. Er spelen dus belangen mee van een concurrent en dat is heel vreemd. Ik vind deze situatie absoluut niet kunnen."

FC Emmen kan straks het lot bezegelen van FC Groningen of andersom. Lukkien wordt nu nog op handen gedragen aan De Oude Meerdijk, maar Van Dijk denkt dat die sfeer snel kan omslaan. "En er zijn altijd mensen die praten. Vroeg of laat begint het gezeur. Bij succes voor Emmen komt het commentaar uit Groningen. Trainers krijgen altijd de schuld."

Emmen wacht nog wel een loodzwaar programma met wedstrijden tegen onder meer Ajax, FC Twente, AZ, Feyenoord en FC Utrecht. Zaterdag wacht eerst de belangrijke clash met hekkensluiter SC Cambuur.