PEC Zwolle bevestigt deal met Feyenoord: 'Een prachtige transfer'

PEC Zwolle bevestigt deal met Feyenoord: 'Een prachtige transfer'

29-03-2023 14:27
116

Thomas van den Belt maakt de overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord. Beide clubs hebben dat woensdagmiddag bevestigd.

De clubs hebben een akkoord bereikt over de transfersom, maar onduidelijk is op dit moment hoe hoog die is. Van den Belt tekent bij Feyenoord een contract voor vier jaar en had deze stap al langer in het vizier.

"De ontwikkeling van Thomas is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Onder Dick (Schreuder, red.) heeft hij veel progressie geboekt en dat resulteert komende zomer in een prachtige transfer. Ook voor ons als club is dit weer het bewijs dat zelfopgeleide spelers bij PEC Zwolle ook echt de kans krijgen om zichzelf door te ontwikkelen om zelfs vanuit de KKD een droomtransfer te maken", vertelt technisch directeur Marcel Boudesteyn.

"Afgelopen zomer tekende Thomas nog bij nadat alles op alles was gezet om het aflopende contract te verlengen, terwijl er ook toen al veel interesse voor hem was. Daarmee konden we voorkomen dat Thomas na dit seizoen transfervrij zou vertrekken. In januari hebben we besloten om Thomas niet te laten gaan, omdat we hem in de strijd om promotie simpelweg niet konden en wilden missen."

"Er zijn toen echter wel afspraken met elkaar gemaakt, die wij als club ook willen nakomen. Nu Thomas in de zomer alsnog vertrekt houden we door de eerdere contractverlenging ook nog een mooie transfersom aan hem over, kunnen we met hem de strijd om promotie naar de Eredivisie voortzetten én krijgt Thomas als speler uit onze eigen voetbalacademie, zijn meer dan verdiende beloning met zijn droomtransfer naar Feyenoord."