'Selectie is goed genoeg, maar jaloers als de pest als ik naar Feyenoord kijk'

'Selectie is goed genoeg, maar jaloers als de pest als ik naar Feyenoord kijk'

29-03-2023 16:27
60

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren ontkent dat hij een stokje heeft gestoken voor een vertrek van Jordy Zuidam naar PSV. De technisch directeur was in beeld bij de Eindhovenaren, maar besloot zelf in de Domstad te blijven.

"In Eindhoven lag een lijstje met kandidaten en Jordy stond daar ook op. Maar onze relatie is bekend. Hij is loyaal aan FC Utrecht en niet voor niks de langstzittende technisch directeur van Nederland. De directie heeft zich geconformeerd aan het meerjarenplan. We zijn zeer tevreden", vertelt Van Seumeren aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Volgens Van Seumeren is FC Utrecht echt wat moois aan het bouwen. "Maar ik wil altijd meer. Dit seizoen hoop ik nog altijd op Europees voetbal. De selectie is goed genoeg, nu komt het op het mentale aspect aan. Als ik naar het Feyenoord van Arne Slot kijk, ben ik jaloers als de pest! Steeds weer in de laatste vijf minuten weten ze het te beslissen. Dat is mentaliteit! Ik denk wel dat wij die karakterjongens hebben, het komt er alleen nog onvoldoende uit. Dan maar in de play-offs."

Van Seumeren spreekt ook zijn verwachting uit waar FC Utrecht over tien jaar staat. "Dan spelen we wel structureel bij de eerste vijf. Ik geloof daar echt in."