PSV hoort straf van UEFA na aanval op Sevilla-keeper door Dylano K.

PSV hoort straf van UEFA na aanval op Sevilla-keeper door Dylano K.

29 maart - 17:12 Laatste update: 17:19
248

PSV heeft de straf te horen gekregen vanwege het incident met Sevilla-keeper Marko Dmitrovic. De UEFA legt de Eindhovense club een boete van 20.000 euro op. Daarnaast moet tijdens het eerstvolgende Europese thuisduel de oosttribune gedeeltelijk gesloten blijven.

Dmitrovic werd tijdens het Europa League-duel in het Philips Stadion aangevallen door Dylano K. De twintigjarige inwoner van Roermond kwam in de slotfase het veld opgerend en probeerde de Sevilla-keeper te slaan, waarna de Serviër hem naar de grond werkte. Dylano kreeg daarvoor een taakstraf van drie maanden, waarvan één voorwaardelijk. Daarnaast deelde PSV een stadionverbod uit van veertig jaar.

De Eindhovense club weet nu zelf ook waar het aan toe is. Hoewel de vrees voor een zwaardere sanctie groot was, baalt algemeen directeur Marcel Brands wel. "We vinden het erg vervelend dat een deel van de PSV-supporters de dupe is van de misdraging van een individu. We gaan nu proberen de geldboete op hem te verhalen", zegt hij op de clubsite. PSV krijgt ook nog een boete van 9375 euro omdat er bier op het veld werd gegooid.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie