Oud-eredivisionist zette loopbaan stop: 'Hele wereldje heeft mij nooit getrokken'

Oud-eredivisionist zette loopbaan stop: 'Hele wereldje heeft mij nooit getrokken'

29 maart - 18:55
58

Stanley Elbers staat niet meer open voor een vervolg van zijn voetbalcarrière en is tegenwoordig wereldreiziger. De voormalig ADO Den Haag-speler ergert zich aan 'het wereldje', waar hij oorspronkelijk niet in wilde belanden en sluit dit hoofdstuk van zijn leven af.

Elbers vertelt aan Omroep West dat hij een terugkeer in het voetbal niet ziet zitten. "Er waren ook zaakwaarnemers die mij wilden aanbieden bij andere clubs. Ik heb alles afgewezen, omdat ik echt helemaal klaar ben met de voetbalwereld. Er zijn veel spelletjes en neppe dingen. Als je het goed doet loopt iedereen met je weg, maar verder heeft het hele wereldje mij nooit getrokken", vertelt Elbers, die in Nederland bij ADO, Helmond Sport, Excelsior, PEC Zwolle en RKC Waalwijk speelde. 

Een loopbaan in de voetballerij stond niet op de planning bij Elbers, maar toch werd hij het wereldje ingezogen. "Mijn vader was architect en dat trok mij heel erg. Maar ik was nou eenmaal goed in voetbal en die bestemming heb ik geaccepteerd. De druk om echt te moeten slagen als voetballer heb ik nooit gevoeld. Daardoor ging ik ook veel vrijer voetballen", verklaart de voormalig buitenspeler. De 30-jarige Elbers heeft ruim 130 Eredivisie-wedstrijden op zijn naam staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie