Hoesen hield conditie op peil bij Ajax: 'Trainden met zes man, was niet ideaal'

Hoesen hield conditie op peil bij Ajax: 'Trainden met zes man, was niet ideaal'

29-03-2023 21:50
26

Danny Hoesen is na een avontuur in de Verenigde Staten terug op Nederlandse bodem. De centrumspits tekende in februari een contract bij FC Emmen, maar zijn verbintenis in Amerika liep 1 januari af. Tot hij zijn nieuwe club in Drenthe vond trainde hij bij Jong Ajax mee, maar dat ging niet altijd even goed.

"Soms waren we maar met zes of acht man", vertelt Hoesen over die periode in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Dan deden we vooral klein werk, gelukkig wel op echt gras. Daar word je conditioneel wel fitter van, maar tegelijkertijd loop je geen lange afstanden. Een mooi bruggetje richting een nieuwe uitdaging dus, maar ideaal was het niet." Hoessen begint bij FC Emmen aan zijn vierde Nederlandse club na eerdere periodes bij Fortuna Sittard, Ajax en FC Groningen.

Voor Hoesen is er wel één ding dat hem steekt in zijn voetballoopbaan. Het kunstgras waar hij op heeft moeten spelen. Ook bij FC Emmen ligt er nog kunstgras in stadion De Oude Meerdijk. "Ik ben er natuurlijk lange tijd uit geweest. Dat, in combinatie met spelen op kunstgras, merk ik nu wel. Jammer, maar het is nou eenmaal zo."