Van Oslo naar Heerenveen: 'Ben naar de leiding gestapt, was toe aan deze stap'

Van Oslo naar Heerenveen: 'Ben naar de leiding gestapt, was toe aan deze stap'

30-03-2023 11:31
9

Osame Sahraoui zit op zijn plek bij sc Heerenveen. De 21-jarige dribbelaar vertelt over zijn favoriete spelers, die hij probeerde te kopiëren op de pleintjes in Oslo-Zuid.

Sahraoui speelt sinds januari bij Heerenveen. In gesprek met Voetbal International vertelt hij over de goede band met zijn vader. "Zinedine Zidane is het idool van mijn vader. Samen hebben we veel wedstrijden van hem bekeken, sindsdien ben ik ook dol op hem", zegt hij. "Zelf ben ik ook gek op Coutinho, Neymar, Luka Modric, Eden Hazard. Crazy players, die spelen op een niveau waar ik uiteindelijk hoop te gaan spelen. Er lopen over de hele wereld kinderen rond in hun shirts."

Pas op het allerlaatste moment van de afgelopen transferperiode wist Heerenveen een akkoord te bereiken met Valerenga over de overgang van Sahraoui. "Op 31 januari ben ik naar de leiding van Valerenga gestapt en gezegd dat ik echt toe was aan deze stap. Ik heb ze gevraagd het bod alsjeblieft te accepteren. Gelukkig is dat gebeurd, want het voelde nu echt als de juiste club op het juiste moment."