Pavlidis, Simons of toch Brobbey? Alle kanshebbers voor de topscorerstitel

Pavlidis, Simons of toch Brobbey? Alle kanshebbers voor de topscorerstitel

30-03-2023 15:00 Laatste update: 15:58

ADVERTORIAL - Met nog acht speelronden te gaan nadert de Eredivisie langzaam zijn ontknoping. Feyenoord gaat ruim aan kop in de titelrace, maar het klassement voor de topscorerstitel ligt nog volledig open. Wat bookmaker Jack's betreft zijn er twee favorieten voor de felbegeerde prijs, maar liggen er voldoende outsiders op de loer.

PSV en FC Utrecht leveren favorieten

Bij PSV is Xavi Simons dit seizoen opgestaan. De Nederlander kwam in de zomer over van Paris Saint-Germain en heeft na de eerste weken geen moment teleurgesteld. Met dertien doelpunten in de competitie is de tiener gedeeld topscorer en stond de middenvelder ook garant voor zat assists. Met een odd van 3.00 is Simons één van de favorieten voor de topscorerstitel. 

Bij FC Utrecht heeft Anastasios Douvikas het op de heupen. De Griekse spits staat net als Simons op dertien treffers en sticht het meeste gevaar bij de Domstedelingen. Net als Simons geniet Douvikas een odd van 3.00 voor de topscorerstitel.

Nog geen speler bij Jack's? Registreer je nu en pak €50 aan Free Bets!

Outsiders bij AZ en Ajax

Douvikas is niet de enige effectieve Griek in de Eredivisie. Bij AZ loopt Vangelis Pavlidis rond. De spits was in de Europa League al meer dan eens belangrijk voor de Alkmaarders en wordt door menig analist omschreven als de beste spits die in Nederland rondloopt. Pavlidis was tot dusver goed voor elf treffers, maar de Griek lijkt in geen enkel opzicht al uitgescoord. Bij een topscorerstitel van Pavlidis pak je maar liefst zes keer je inleg.

Ajax heeft dit seizoen geen échte goaltjesdief als Sébastien Haller in de ploeg en mede daarom moeten meerdere spelers voor de doelpunten zorgen in de hoofdstad. Het heeft ervoor gezorgd dat zowel Brian Brobbey als Mohammed Kudus op elf treffers staan in de Eredivisie. Brobbey wordt de laatste tijd iets minder gebruikt door trainer John Heitinga, maar kan altijd uit het niets een kans forceren. Kudus beleeft een uitstekend seizoen en staat wederom op de kaart bij topploegen. Beide spelers kennen net als Pavlidis een odd van 6.00 voor de topscorerstitel.

Nieuwe topspits staat op bij Feyenoord

Santiago Gimenez kwam in de zomer van 2022 over van Cruz Azul en profileert zich steeds meer als dé spits bij Feyenoord. De Mexicaan staat tot dusver op acht treffers, maar weet ook te leveren op de belangrijke momenten en scoorde onder meer tegen Ajax. Daar moet bij worden gezegd dat trainer Arne Slot in de eerste seizoenshelft vaak afwisselde tussen Danilo en de Mexicaan.

Gimenez heeft een flinke inhaalslag voor zich, maar kan ook zomaar de topscorerstitel vlak voor het einde van het seizoen opstrijken. In dat geval krijg je maar liefst 21 keer je inzet bij Jack's! Bij de bookmaker kan je bovendien elke week vier Profit Boosts vrijspelen, meer informatie is in de Lees Meer-blokken te vinden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.