Van Persie op één vlak voorbij gestreefd door zoon: 'Die titel mag hij hebben'

Van Persie op één vlak voorbij gestreefd door zoon: 'Die titel mag hij hebben'

30-03-2023 13:10
41

Robin van Persie ziet dat zijn zoon 'hartstikke goed bezig is' in de jeugd van Feyenoord en het Nederlands elftal. Daarnaast ziet de oud-spits dat Van Persie junior hem al op één vlak voorbij is gestreefd.

De zestienjarige Shaqueel van Persie maakt indruk in de jeugd van Feyenoord. Net als zijn vader speelt hij in de punt van de aanval. In gesprek met ESPN krijgt Van Persie senior de vraag wanneer zijn zoon in Feyenoord 1 terecht kan komen. "Geen idee. Hij is hartstikke goed bezig en speelt goed bij Feyenoord en Oranje. Dat is het allerbelangrijkste", is de voormalig Oranje-international duidelijk.

Van Persie junior onthulde recent dat hij beter kan koppen dan zijn vader. "Ja, dat is wel echt zo", antwoordt Van Persie senior. "Het is wel echt een wapen van hem. Ik zeg daar niets over tegen hem, koppen doet hij op zijn eigen manier. Hij heeft een ontzettend goede timing, hij moet het vooral zo blijven doen. Als hij constant zo goed kopt, zowel aanvallend als verdedigend, dan mag hij die titel wel van mij hebben."