'Salarisproblemen Barça niet voorbij', Marca ziet in De Jong mogelijke vertrekker

'Salarisproblemen Barça niet voorbij', Marca ziet in De Jong mogelijke vertrekker

30-03-2023 13:28 Laatste update: 14:30
37

Ook komende zomer zal FC Barcelona weer flink moeten bezuinigen op salariskosten, meldt Marca. Het vertrek van meerdere spelers wordt daardoor als 'onvermijdelijk' gezien. Marca schuift Frenkie de Jong naar voren als één van de spelers die mogelijk zou kunnen vertrekken.

Barça moet al enkele jaren goochelen met zijn salarissen om aan de regels van La Liga te voldoen. Via verschillende trucs is dat afgelopen zomer gelukt, maar Marca voorspelt dat de Catalanen in de komende transferperiode opnieuw te maken krijgen met het probleem. 'De onderliggende problemen blijven onopgelost', zo schrijft de sportkrant. Er wordt dan ook gesteld dat het verkopen van spelers 'onvermijdelijk' lijkt voor Barcelona.

Marca verwacht dat Marc-André ter Stegen, Jules Koundé, Ronald Araújo, Gavi, Pedri en Robert Lewandowski zeker zijn van hun plek in Camp Nou. Ousmane Dembélé is volgens het medium een twijfelgeval, terwijl Alejandro Baldé, Andreas Christensen, Raphinha, Ansu Fati, Ferran Torres, Eric García en Frenkie de Jong mogen vertrekken als dat echt moet.

'Frenkie de Jong is een sleutelspeler voor Xavi, maar hij is ook één van de meest geliefde voetballers op de transfermarkt', onderbouwt Marca zijn standpunt over de Nederlandse middenvelder. De Jong is echter nog steeds gelukkig in Barcelona. Recent vertelde hij dat hij geen plannen heeft om te vertrekken. Vorige zomer zette Barcelona De Jong nog onder druk: hij moest instemmen met een salarisverlaging of vertrekken. De Oranje-international ging echter met geen van de opties akkoord.