Mazraoui hoopt imam te worden: 'Dat is uiteindelijk de kers op de taart'

Mazraoui hoopt imam te worden: 'Dat is uiteindelijk de kers op de taart'

30-03-2023 15:29
128

Noussair Mazraoui hoopt in de toekomst een imam, een islamitisch geestelijke, te worden. Het is een droom van de 25-jarige rechtsback, die zich naar eigen zeggen steeds meer verdiept in het geloof.

Mazraoui wil stap voor stap toewerken naar dat ultieme doel. "Een half jaar geleden ben ik weer begonnen met het lezen van de koran. Ook omdat ik dat buiten de ramadan om te weinig deed. Daar ben ik toen mee begonnen en na het WK heb ik de stap gemaakt om te gaan memoriseren", vertelt de Bayern München-verdediger in de podcast Minuut voor Allah

Hij stelt zich te hebben geschaamd dat hij voorheen weinig van de koran kende. Die achterstand probeert hij stapsgewijs in te halen. "Mijn doel is om Insha Allah hafidh te worden, om de koran volledig te memoriseren. Daarna stel ik als doel om de koran te begrijpen en te implementeren in mijn leven en die kennis te gaan delen met mijn medemensen. En om als kers op de taart uiteindelijk imam te worden."

Recent maakte Mazraoui de reis naar Saudi-Arabië, waar hij in Mekka de kleine bedevaart deed. "Het was een droom voor mij om samen met mijn ouders op Oemrah (kleine bedevaart, red.) te gaan. Het was prachtig, onbeschrijfelijk."