Van Bommel klaagt in België: 'Pro League mocht daar wel even rekening mee houden'

Van Bommel klaagt in België: 'Pro League mocht daar wel even rekening mee houden'

30-03-2023 17:15 Laatste update: 17:16
22

Mark van Bommel is niet te spreken over het speelschema van de Belgische competitie. Het Royal Antwerp van de Nederlandse coach komt vrijdagavond namelijk weer in actie, terwijl verschillende internationals pas net weer terug zijn bij de club.

Verdediger William Pacho speelde dinsdag nog met Ecuador in Australië, terwijl onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Arthur Vermeeren en Michel Balikwisha ook flink moesten reizen in de interlandperiode. "De Pro League mocht wel even rekening houden met die situatie en niet met de commerciële kant", laat Van Bommel optekenen door Belgische media op zijn persconferentie.

"Drie spelers van ons stonden hier donderdag pas weer op het trainingsveld", gaat de coach verder. "Het is niet makkelijk om terug te keren uit Australië, terwijl een aantal andere jongens door heel Europa heeft gereisd. (...) We wisten dit al langer, omdat het programma natuurlijk vaststond. Maar ik denk wel dat ik er iets van kan zeggen."

Vrijdagavond gaat Royal Antwerp op bezoek bij Zulte Waregem, dat strijdt tegen degradatie. De ploeg van Van Bommel is zelf al verzekerd van play-offs om de landstitel. Momenteel staat Antwerp derde.