Overmars heeft recorddeal te pakken bij Antwerp: move van maximaal zestien miljoen

Overmars heeft recorddeal te pakken bij Antwerp: move van maximaal zestien miljoen

30-03-2023 17:47
60

Marc Overmars heeft een recorddeal gesloten bij Royal Antwerp. Willian Pacho verruilt de Belgische club na dit seizoen definitief voor Eintracht Frankfurt. Naar verluidt ontvangt Antwerp maximaal zo'n zestien miljoen euro.

De overgang van Pacho zat er al even aan te komen, maar nu is alles dus definitief. De verdediger uit Ecuador gaat Antwerp daardoor na anderhalf jaar verlaten. Voor de tijd van Overmars pikte Antwerp hem voor een kleine drie miljoen euro op uit zijn geboorteland. Naar verluidt ontvangt de nummer drie van België een transfersom van negen miljoen euro, die via bonussen nog op kan lopen tot zestien miljoen.

Daarmee heeft technisch directeur Overmars een recordtransfer te pakken. Voor de overgang van Pacho maakte Benson Manuel de duurste uitgaande transfer ooit bij Royal Antwerp. De club verkocht hem afgelopen zomer voor vier miljoen euro aan het Engelse Burnley.

"Voor ons is dit een belangrijke transfer voor komend seizoen", zegt directeur Markus Krösche op de website van Eintracht Frankfurt. "Willian is nog jong, maar heeft al internationale ervaring. Vooral zijn snelheid en kracht in duels kenmerken hem. We zijn blij dat hij voor Eintracht heeft gekozen en we willen hem verder ontwikkelen."