'Zat 4 jaar lang om 5.45 uur in auto, ik gaf bloed, zweet en tranen voor Cambuur'

'Zat 4 jaar lang om 5.45 uur in auto, ik gaf bloed, zweet en tranen voor Cambuur'

30-03-2023 18:15 Laatste update: 18:16
129

Pascal Bosschaart heeft een boekje opengedaan over zijn aanstaande vertrek bij SC Cambuur. De assistent-trainer werd plots ingelicht over de beslissing van de club om de samenwerking niet te verlengen. Daar baalt Bosschaart van. 

Deze week werd bekend dat Bosschaart na vier jaar gaat vertrekken uit Leeuwarden. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd, maar de reden daarvoor werd niet duidelijk. "Niet ik, maar Cambuur heeft deze keuze gemaakt. Een vervelende situatie", onthult Bosschaart nu tegenover het Algemeen Dagblad. "Voetballers moeten voor 1 april weten waar ze aan toe zijn. In dat kader had de club op maandag een aantal gesprekken gepland. Ik ben in die beslissingen zelfs nog onderdeel geweest."

Wedden

Meer odds

"Na de training zag ik ineens een appje met een schemaatje. Ook de assistent-trainers werden in gesprekjes van acht minuutjes ingedeeld", gaat de geboren Rotterdammer verder. "En daar kreeg ik van de directeuren Ard de Graaf en Gerard van den Belt te horen dat de club niet met me doorgaat. Vanwege bezuinigingen was er geen plek meer voor me. Het doet me echt pijn. Vier jaar lang zat ik bijna dagelijks ’s ochtends vrolijk om kwart voor zes in de auto naar Leeuwarden, ik heb bloed, zweet en tranen voor de club gegeven."

Als assistent-trainer maakte Bosschaart de promotie van Cambuur naar de Eredivisie mee. Ook was hij achttien wedstrijden actief als interim-trainer door de afwezigheid van Henk de Jong. "Het gevoel en de momenten die in vier jaar tijd zijn opgebouwd, waren voor mij in vijf minuten tijd weg", is Bosschaart duidelijk. "Dat er iets gebeurt bij een club die onderaan staat en er financieel slecht voorstaat, snap ik. Het gaat me om de manier waarop. De club had dit toch ook in januari kunnen vertellen? Waarom moet dat nét voor 1 april? En als het om bezuinigingen gaat, hadden ze me ook een heel matige aanbieding kunnen doen."