Spaanse bond onverbiddelijk: Lahoz-uitspraak komt Betis-sterkhouder duur te staan

Spaanse bond onverbiddelijk: Lahoz-uitspraak komt Betis-sterkhouder duur te staan

30-03-2023 18:55 Laatste update: 19:02
30

Real Betis-creatieveling Sergio Canales moet de komende vier wedstrijden verplicht toekijken, nadat hij openlijk zijn beklag deed over arbiter Mateu Lahoz. Canales was boos door een rode kaart die hij van de veelbesproken arbiter kreeg.

In oktober, anderhalve maand voordat Lahoz er een potje van maakte bij Nederland-Argentinië, kreeg Canales binnen vijf seconden twee keer geel van Lahoz. De Spanjaard vroeg de scheidsrechter eerst om een minuut meer extra tijd, waarna hij zijn eerste prent ontving. Canales liet blijken dat hij het daar niet mee eens was, waarna Lahoz direct nog eens geel gaf. "Oké, als je me niet laat praten, vraag me dan geen persoonlijke dingen of iets over mijn familie", zei de speler van Betis daarna.

Toen Canales en Lahoz elkaar vier maanden later bij het duel tussen Real Betis en Real Valladolid weer troffen, was de linkspoot nog steeds boos. De middenvelder werd weliswaar de matchwinner in die wedstrijd, maar na afloop kon hij het niet laten om wat over Lahoz te zeggen. "Het was voor mij meteen duidelijk dat ik niet eens met Lahoz zou praten. Hoewel ik de aanvoerder ben, heb ik besloten dat niet te doen. Ik denk mijn vorige rode kaart doorgestoken kaart was."

Die uitspraken komen Canales nu duur te staan. De Spaanse bond heeft hem voor vier duels geschorst. De tienvoudig international mist daardoor ontmoetingen met Atlético Madrid, Cádiz, Espanyol en Osasuna.