Arteta-situatie als voorbeeld voor Heerenveen: 'Er klopte zogenaamd niets van'

Arteta-situatie als voorbeeld voor Heerenveen: 'Er klopte zogenaamd niets van'

30-03-2023 19:34 Laatste update: 31-03-2023 10:24
6

Kees van Wonderen vindt de ontwikkeling van Arsenal een mooi voorbeeld voor sc Heerenveen. De coach ziet dat de leiding van The Gunners rustig bleef in mindere tijden, waardoor ze nu de nummer één van de Premier League zijn.

In 2023 won Heerenveen slechts drie competitieduels, waardoor het nu geen play-offplek bezit. In de afgelopen jaren gaat het bij Heerenveen sowieso sportief minder dan eerder. "Ik zie veel parallellen tussen de huidige fase bij Heerenveen en mijn eerste jaar bij Go Ahead Eagles", zegt Van Wonderen tegen Voetbal International. "Ook daar vonden sommige mensen het uiteindelijk te lang duren, er ontstond rondom de club wat gemor, geproest en gehoest. Logisch, maar dan is het zaak om als club koersvast te blijven. Dat gebeurde daar en zie ik hier ook."

Wedden

Meer odds

"Clubs die groeien zijn juist clubs met een stabiele leiding, die een koers uitstippelen en daar ook tijdens mindere tijden aan vasthouden", vervolgt Van Wonderen, die te spreken is over de leiding van Heerenveen. "Een tijdje geleden heb ik een geweldige documentaire over Mikel Arteta gekeken. Tijdens zijn eerste seizoen bij Arsenal klopte er zogenaamd niets van. Hij was te jong, dacht te aanvallend, het was zogenaamd allemaal verkeerd. Maar de club bleef rustig en kijk nu waar ze staan: boven aan de Premier League. Analyseren, rust houden en koersvast blijven. Dat zijn in mijn ogen de voorwaarden voor groei."