Vitesse blijft betaald voetbal spelen: akkoord voor huur van Gelredome tot 2030

Vitesse blijft betaald voetbal spelen: akkoord voor huur van Gelredome tot 2030

30-03-2023 20:48 Laatste update: 21:49
293

Vitesse en het bedrijf Nedstede hebben een akkoord bereikt over de huur van Stadion Gelredome. Hiermee komt een einde aan een slopend conflict tussen de Arnhemmers en de eigenaren van het stadion. De club blijft in de Gelredome spelen tot 2030.

Voor Vitesse is het akkoord een einde aan een onzekere tijd en een langlopend conflict over het stadion. Het conflict begon nadat de Arnhemse club het huurcontract had opgezegd, omdat ze te veel moesten betalen. Een nieuw stadion kwam er niet en dus moesten er hele stroeve onderhandelingen komen met het bedrijf Nedstede, de eigenaren van de Gelredome. Na een aantal rechtszaken en het dreigen van de KNVB met het intrekken van de proflicentie van Vitesse, is het akkoord nu toch gekomen.

Voor Peter Rovers, interim-directeur van Vitesse, valt er in ieder geval een last van zijn schouders. "Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden", vertelt hij in een statement op de clubwebsite. "Het was een vervelende situatie, die we als club eerder hadden moeten oplossen. Daarvoor spreken we onze dank uit richting de betrokken partijen, in het bijzonder aan Michael van de Kuit van Stadion Arnhem."

Ook vertelt Rovers dat de nieuwe eigenaar Coley Parry belangrijk is geweest voor deze uitkomst. "Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de onderhandelingsgesprekken, hetgeen illustratief is voor zijn betrokkenheid bij onze club." Ook Michael van der Kuit van Nedstede is blij met de overeenkomst. "Het was een gecompliceerde kwestie, die ons allemaal veel tijd en energie heeft gekost. Het is goed dat we dat nu achter ons kunnen laten. Stadion Arnhem zal toetreden tot de Raad van Advies van Vitesse."