'Beslissende speler in WK-winst Argentinië aangeklaagd voor seksueel misbruik'

'Beslissende speler in WK-winst Argentinië aangeklaagd voor seksueel misbruik'

30-03-2023 22:55 Laatste update: 23:03
22

Gonzalo Montiel moet voor de rechter verschijnen op verdenking van seksueel misbruik. De verdediger van Sevilla die wereldkampioen werd met zijn thuisland moet zich verantwoorden voor een incident uit 2019. Ook de moeder van Montiel wordt aangeklaagd, omdat ze het slachtoffer zou hebben bedreigd.

De advocate Raquel Hermida Leyanda legt de situatie uit op de Spaanse Radio 10. "Het gaat om een incident uit 2019. Het betreft hier een aanklacht voor seksueel misbruik met penetratie. Het voorval vond plaats op de verjaardag van Montiel. Waarom de vrouw zich pas vier jaar later heeft gemeld is onbekend." Montiel was voor Argentinië van levensbelang in de WK-winst afgelopen winter, hij schoot toen de allerlaatste beslissende penalty binnen in de finale.

De dame zelf weet niet alles meer van het incident. "Op 1 januari 2019 werd de dame uitgenodigd op de verjaardag van Montiel. De verdediger gaf aan dat er goed voor haar werd gezorgd, alleen een paar uur later verloor ze haar bewustzijn. Ze werd wakker op de stoep van het huis en wist niets meer. De medische testen wezen wel uit dat ze seks heeft gehad."

Volgens Hermida Leyanda zal de aanklacht van de vrouw nog meer worden uitgebreid. "In de volgende uren zal het slachtoffer ook aangifte doen tegen de moeder van Montiel. Die heeft haar namelijk bedreigd."