Driessen slijpt de messen: 'Vooral Van der Sar is debet aan hun afhaken'

Driessen slijpt de messen: 'Vooral Van der Sar is debet aan hun afhaken'

31-03-2023 07:04 Laatste update: 13:02
105

Valentijn Driessen is sceptisch over de mogelijke komst van Sven Mislintat naar Ajax. De vijftigjarige Duitser maakte als technisch directeur geen onuitwisbare indruk bij VfB Stuttgart. Ook Edwin van der Sar krijgt een veeg uit de pan van de chef voetbal van De Telegraaf.

De ochtendkrant meldt dat Ajax de pijlen op Mislintat richt nu Julian Ward is afgehaakt na 'desastreuze gesprekken'. 'Mislintat verdient een eerlijke kans, hoewel een eventuele aanstelling bij voorbaat scepsis oproept. Omdat Edwin van der Sar en de rvc van Ajax hopeloos acteren in hun zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars, die ruim een jaar geleden vertrok', stelt Driessen in zijn column in De Telegraaf.

De verslaggever haalt aan dat na Alex Kroes (nu AZ) opnieuw een beoogde td de stekker uit de onderhandelingen trekt. Beiden hadden een bijzonder slecht gevoel bij het gebrek aan daadkracht in de Amsterdamse clubleiding. 'Vooral het optreden van Edwin van der Sar is debet aan hun afhaken, terwijl de mede door hem geopperde constructie met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar en het inschakelen van spelersmakelaar Milos Malenovic op een totale mislukking is uitgelopen.'

Die missers geven Driessen weinig hoop. Bovendien zou Mislintat in eigen land bekend staan als een 'belegen hippie' en een 'surfboy'. Zijn trackrecord bij Stuttgart is niet om over naar huis te schrijven, klinkt het. Daarvoor was hij werkzaam bij Arsenal. In Londen werd hij binnengehaald als scout om uiteindelijk door te groeien naar de functie van td. Daar zagen The Gunners van af, 'omdat acht door hem aangedragen aanwinsten sportief niet rendeerden en Arsenal later opzadelden met een financieel verlies van ruim 100 miljoen Engelse ponden.'

Als scout van Borussia Dortmund boekte Mislintat wél succes. Tussen 2006 en 2017 haalde hij spelers als Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Shinji Kagawa en Ousmane Dembélé binnen en verdiende hij de bijnaam Diamantenauge (diamantoog). Net als Ward zou hij zich veel laten leiden door data.