'Investeerders willen Feyenoord helpen om Szymanski te kopen'

'Investeerders willen Feyenoord helpen om Szymanski te kopen'

31-03-2023 07:26 Laatste update: 07-12-2023 15:39
81

Feyenoord krijgt mogelijk steun uit het bedrijfsleven om Sebastian Szymanski voor de club te behouden. Ondernemers willen investeren om de 23-jarige Pool definitief over te nemen van Dinamo Moskou, zo meldt 1908.nl.

Feyenoord betaalde afgelopen zomer een huursom van twee miljoen euro voor Szymanski en moet naar verluidt nog een kleine negen miljoen betalen om de huurdeal om te zetten in een transfer. Dat laatste wordt echter bemoeilijkt door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Volgens 1908.nl willen verschillende kopstukken uit het bedrijfsleven een plan ontwikkelen voor de Rotterdammers om de koopoptie te kunnen lichten.

Door de oorlog is het voor Europese clubs moeilijker om zaken te doen met Russen. De FIFA moet nog een standpunt innemen over transferkwesties voor het volgende seizoen. Buitenlandse spelers en coaches in de Russische en Oekraïense competitie konden hun contract op laten schorten tot 30 juni 2023.

Szymanski is uitgegroeid tot een vaste waarde bij Feyenoord. In 29 officiële duels was de aanvallende middenvelder goed voor acht goals en zes assists.