'Chelsea stelt vraagprijs en wil ondanks stroeve onderhandelingen megabedrag zien'

'Chelsea stelt vraagprijs en wil ondanks stroeve onderhandelingen megabedrag zien'

31-03-2023 10:31 Laatste update: 12:13
12

Chelsea wil zeventig miljoen pond, omgerekend ruim 79 miljoen euro, zien voor Mason Mount. De oud-speler van Vitesse wil liever niet vertrekken, maar de kans is aanwezig dat hij bezig is aan zijn laatste maanden op Stamford Bridge. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic.

Mount staat op de radar van topclubs als Liverpool, Bayern München en Juventus, maar hij wil Chelsea dus eigenlijk niet verlaten. The Blues proberen het contract van de Engelsman te verlengen, maar houden ook rekening met een mogelijk vertrek in de aankomende zomer. Als er geen verlenging komt, zou Mount alleen deze zomer nog wat geld kunnen opleveren. Chelsea vraagt dus naar verluidt zo'n 79,4 miljoen euro voor de creatieve middenvelder.

Eigenaar Todd Boehly en Behdad Eghbali hebben gesprekken gevoerd met de vader van Mount, wat nog niet tot een doorbraak leidde. De Chelsea-speler wil liever geen megacontract tekenen, terwijl dat wel het nieuwe beleid is van de club. Mount wees een aanbod met een verlaagd salaris al af.

Het is dus zeer de vraag of Chelsea er wel uit gaat komen met zijn opleidingsproduct. Mount werd de afgelopen jaren twee keer tot speler van het jaar benoemd, maar is nu bezig aan een minder seizoen.