Van Nistelrooij wijst naar PSV-leiding: 'Dan verkoop je niet je beste spelers...'

Van Nistelrooij wijst naar PSV-leiding: 'Dan verkoop je niet je beste spelers...'

31-03-2023 12:35 Laatste update: 12:39
90

Ruud van Nistelrooij vindt dat hij tot nu toe het maximaal haalbare heeft gepresteerd bij PSV dit seizoen. De oefenmeester ziet dat de Eindhovenaren door de gemaakte 'beleidsmatige keuzes' op de derde plek staat in de Eredivisie.

Aan het begin van de interlandperiode berichtte het Eindhovens Dagblad dat de druk op Van Nistelrooij toeneemt bij PSV, dat bezig is aan een teleurstellend seizoen. De oefenmeester is zelf echter lovend over zijn ploeg. "Na iedere tegenslag recht dit team zijn rug, daar verdienen ze complimenten voor en daar houd ik me aan vast", laat hij op de persconferentie optekenen door Voetbal International.

"Het is gewoon een heel onrustig jaar waarin ontzettend veel is gebeurd. Daar moeten we realistisch in zijn, maar we gaan gewoon door", gaat Van Nistelrooij verder. Hij geeft daar later meer uitleg over. "Als dit het jaar is dat het moest gebeuren, dan verkoop je niet je twee beste spelers in de winter..." 

Van Nistelrooij doelt op Cody Gakpo en Noni Madueke, die voor miljoenenbedragen aan respectievelijk Liverpool en Chelsea werden verkocht. "Door de beleidsmatige keuzes die zijn gemaakt, staan we waar we staan en ik vind dat dit op dit moment het maximale is."