Van Nistelrooij ziet pechvogel terugkeren bij PSV: 'Voor hem was het enorm balen'

Van Nistelrooij ziet pechvogel terugkeren bij PSV: 'Voor hem was het enorm balen'

31-03-2023 15:00 Laatste update: 15:21
20

Ruud van Nistelrooij begrijpt de teleurstelling van Joey Veerman, die vorige week vanwege ziekte afhaakte bij het Nederlands elftal. De PSV-trainer zag de rest van de internationals met een goed gevoel terugkeren van de interlandbreak.

Van Nistelrooij betreurt dat Veerman zijn kans niet kon grijpen bij Oranje. "Voor hem was dat enorm balen. Hij moest afhaken en was niet op tijd fit voor de tweede interland", zegt hij op het persmoment richting de competitiewedstrijd tegen NEC. Van Nistelrooij blijft echter positief. "Het was mooi dat hij erbij werd gehaald. Dat moet de burger moed geven om door te gaan, zodat hij er de volgende keer wel bij is."

Johan Bakayoko, Xavi Simons, Ismael Saibari, Érick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré maakten indruk op Van Nistelrooij tijdens de interlandperiode. "Ze zijn in ieder geval fit", vertelt hij blij. "Het is zeer positief, hoe ze zijn teruggekomen."

Zaterdag om 20.00 uur speelt PSV tegen NEC in het Goffertstadion. De Eindhovenaren kunnen niet beschikken over Jarrad Branthwaite, Armando Obispo, Walter Benítez en Mauro Junior.