Slot verwelkomt bekende: 'Ik denk dat die ouders zich nu achter de oren krabben'

Slot verwelkomt bekende: 'Ik denk dat die ouders zich nu achter de oren krabben'

31-03-2023 15:37
38

Arne Slot is uitgebreid ingegaan op de transfer van Thomas van den Belt. Feyenoord verzekerde zich eerder deze week met de komst van de PEC Zwolle-middenvelder en Slot verwelkomt met hem een bekende.

Van den Belt is de eerste zomerversterking voor Feyenoord. "De statistieken spreken voor zich", stelt Slot, verwijzend naar de dertien doelpunten en acht assists van de middenvelder dit seizoen, op de persconferentie in aanloop naar het duel met Sparta Rotterdam. "Hij is zich bewust van de ruimtes en scant constant. Dat is zijn meest bijzondere kwaliteit, hoe vaak hij om zich heen kijkt voordat hij de bal ontvangt."

Wedden

Meer odds

Slot ziet een parallel met de komst van Mats Wieffer, die overkwam van Excelsior. "Ik denk dat het eenzelfde type aankoop is. Maar deze ontwikkeling had ik van Mats ook niet verwacht. Dus om dit stempel nou ook meteen op Thomas te drukken, is wat snel. Voor Thomas zou het prachtig zijn als hij dezelfde weg bewandelt." 

Gerard van den Belt, de vader van Thomas, is een goede vriend van Slot. "Dus ik ken Thomas ook heel goed. Ik ben ooit trainer van de Onder-14 van PEC Zwolle geweest en hij speelde in de Onder-13. Toen haalde ik hem er al heel vaak bij. Ouders zeggen dan snel dat het het zoontje van een vriend van je is. Ik denk dat die ouders zich nu achter de oren krabben."