TOP Oss-aanvoerder is boos op clubleiding: 'Mijn status is dus niets waard'

TOP Oss-aanvoerder is boos op clubleiding: 'Mijn status is dus niets waard'

31-03-2023 16:15
12

TOP Oss heeft Rick Stuy van den Herik op straat gezet en daar is de aanvoerder niet blij mee. Stuy van den Herik voelt zich bedonderd.

Stuy van den Herik, die geblesseerd is en binnenkort onder het mes moet vanwege een afgescheurde kruisband, speelde 315 wedstrijden voor TOP, maar kreeg te horen dat zijn contract op wordt gezegd. "De huldiging van laatst was voor mijn gevoel voor de bühne", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. Clubs moeten spelers voor 1 april laten weten wat er met aflopende contracten gebeurt. Dat hoeft normaal niets te betekenen, maar in mijn geval kun je het wel uittekenen toch?"

Stuy van den Herik zegt dat ook zijn ploeggenoten zeer verrast zijn en had meer waardering van de TOP-leiding verwacht. "Kijk, ik heb mij negen jaar lang elke dag ingezet voor de club. Ik heb bijna alles gespeeld. Ik ben een uithangbord voor TOP geweest, zowel binnen als buiten het veld. Lorenzo (Piqué, red.) en ik zijn laatste nog gehuldigd omdat wij de meeste wedstrijden ooit hebben gespeeld."

"Mijn gevoel zegt nu dat dit allemaal voor de bühne is geweest. Mijn bijzondere status, zoals ze die hebben geschetst, is blijkbaar helemaal niks waard. Na de huldiging met Lorenzo heb ik van de mensen die deze beslissing maken helemaal niks gehoord. We hebben nog geen hand of felicitatie gekregen. Dat zegt genoeg."

Technisch directeur en trainer Klaas Wels geeft tegenover het Brabants Dagblad uitleg. Hij stelt dat er meerdere gesprekken over zijn gevoerd en prijst de inbreng van Stuy van den Herik, maar zegt ook dat de club geen risico wil nemen omdat niemand weet hoe hij terugkomt van zijn blessure. "Rick zit in de ziektewet, omdat hij bij ons een arbeidscontract heeft. Ook na 30 juni blijft hij in de ziektewet, omdat hij vóór zijn aflopende contract geblesseerd is geraakt."

"Bovendien gaat hij revalideren bij een externe partij. Daarvoor zijn wij als club verzekerd tot een x-bedrag, ook na zijn aflopende contract. In die zin bieden wij hem alle mogelijkheden, zodat Rick kan terugkeren op het voetbalveld. En ik hoop ook dat dat lukt. Dan is hij inderdaad welkom bij ons om mee te trainen en dan kijken we of er een nieuw contract in zit."