Van der Ree vindt besluit FC Groningen jammer: 'Had hem zelf niet gemaakt'

Van der Ree vindt besluit FC Groningen jammer: 'Had hem zelf niet gemaakt'

31-03-2023 18:52
48

De nood is hoog bij FC Groningen, zoveel is duidelijk. Trainer Dennis van der Ree beseft dat als zijn ploeg geen wedstrijden wint, het einde verhaal is.

Groningen staat op de zeventiende plaats in de Eredivisie en moet een gat van vier punten met FC Emmen goed zien te maken om directe degradatie te ontlopen. Aanstaande zondag speelt de club uit bij Fortuna Sittard, een wedstrijd die gewonnen móet worden. 

"Als wij niet gaan winnen, dan degraderen we", vertelt Van der Ree op de persconferentie, zo blijkt uit beelden van RTV Noord. "De opdracht wordt alleen maar moeilijker, maar het is nog steeds dezelfde. Dan kunnen we wel naar de tegenstander of naar onze concurrenten gaan kijken... Maar als zij winnen en wij verliezen, dan weten we dat zij boven ons gaan eindigen."

Groningen maakte onlangs bekend dat het met Dick Lukkien het nieuwe seizoen ingaat. "Uiteindelijk is het de keuze van de club. Ik had graag gezien dat ze voor mij hadden gekozen, maar ik snap dat er een sentiment leeft als je niet wint. Op welk sentiment ik doel? Men ziet graag mensen vanuit de regio en men zegt al snel dat ik onervaren ben. Of ik de keuze begrijp? Ik had hem zelf niet gemaakt en had de rol zelf ook graag willen vervullen", zegt Van der Ree.

Van der Ree krijgt de vraag of hij zich een soort vuilnisman voelt, omdat hij na het vertrek van Frank Wormuth in is gestapt, terwijl er veel aan de hand was bij de club. "Niet zozeer een vuilnisman, maar ik heb hier en daar wel puin moeten ruimen. Nee, zeker geen stank voor dank, want ik ben blij met de kans die ik heb gegrepen heb en begrijp het besluit wel, maar uiteindelijk vind ik het voor mezelf jammer."