PEC Zwolle loopt verder uit door uitglijder Heracles, knappe zege van NAC

31-03-2023 22:02 Laatste update: 22:19
15

PEC Zwolle is vrijdag nog verder uitgelopen op nummer twee Heracles Almelo. PEC won en Heracles verloor punten.

PEC - Jong Utrecht 2-0
Behoudens de openingsfase was er nauwelijks te spreken van een spannende wedstrijd. PEC en Jong Utrecht kregen wat kansjes, maar verzilverden die niet. Het was vooral Lennart Thy die meerdere malen ongelukkig was. Zo miste hij vlak voor rust een grote kans op 1-0.

Al vroeg in de tweede helft viel er toch iets te juichen voor PEC. Thy had in de eerste helft pech met zijn doelpogingen, maar scoorde in de 53e minuut alsnog. Daarna kreeg de spits meerdere mogelijkheden op 2-0, die niet vielen. Het beste was er bij Jong Utrecht wel af. Vlak voor tijd maakte Thy zijn tweede.

VVV - NAC 1-3
NAC Breda heeft vrijdag een belangrijke stap gezet richting de subtop van de Keuken Kampioen Divisie en mag zelfs hopen op deelname aan de play-offs. Het twintigjarige talent Aimé Omgba zorgde na zestien minuten spelen voor de voorsprong in Venlo. Voor hem was het zijn allereerste doelpunt in het betaalde voetbal.

VVV wist de stand nog voor de theepauze gelijk te trekken via Kees de Boer, op aangeven van Nick Venema. NAC kwam ijzersterk uit de kleedkamer en dwong al snel een voorsprong af. Elias Mar Omarsson scoorde, daarna was het Simon Janssen die de bal in eigen doel kreeg, waardoor NAC uitliep naar 1-3. Dat bleek genoeg voor de overwinning.

Heracles - Almere City 1-1
PEC kan de champagne alvast koudzetten na het puntenverlies van Heracles Almelo tegen Almere City. Het werd 1-1 in die wedstrijd. Almere City vecht voor de derde plek op de ranglijst en greep brutaal de leiding in Almelo: Alvaro Pena scoorde na 32 minuten, maar voor rust maakte Nikolai Laursen weer gelijk.

Met man en macht probeerde Almere City er in de tweede helft nog een overwinning uit te slepen, maar meer dan een punt was de ploeg van Alex Pastoor niet gegund. Ook bij Heracles bleek er niet meer in te zitten.